Uitnodiging voor Festival Mondial gemeente Valkenburg aan de Geul
zondag 10 november 2013 van 12.00 tot 18.00 uur.
Polfermolen, Plenkertstraat te Valkenburg

De stichtingen: Amigos do Brasil; Seva Sangam; Rafaël; Kumari; Global Exploration; Hulp door Genade; Senehasa, en de Wereldwinkel, deel uitmakend van het Platform Wereldburgerschap, willen zich presenteren aan de Valkenburgse gemeenschap. Dit door middel van een interculturele markt, een dansfestival, met exotische hapjes, een (Fairtrade) drankje en de mogelijkheid tot het kopen van producten uit de wereldwinkel of meegebracht door de diverse stichtingen uit Brazilië, India, Indonesië, Nepal, Peru, Sri Lanka, Tanzania, maar ook uit Roemenië en of Armenië.

Naast de interculturele markt is er een filmfestival waar de Valkenburgse gemeenschap nader kennis kan maken met de activiteiten van de diverse stichtingen o.a. aan de hand van films van Marijn Poels over projecten in Roemenie en Armenië.

Om 12 uur zal wethouder Remy Meijers van de Gemeente Valkenburg aan de Geul het bord

MILLENNIUM GEMEENTE
onthullen en daarmee het festival openen.

Het multicultureel Festival Mondial maakt deel uit van de Internationale conferentie over wereldburgerschap en millennium doelen welke de stichting Global Exploration van 2 t/m 15 november organiseert. Voor deze conferentie nodigt Global Exploration uit ieder Global land diverse vertegenwoordigers uit. Zo zullen ongeveer zestig gasten uit Bhutan; Cambodja, China, India, Indonesië, Nepal, Peru, Tanzania, en Thailand aanwezig zijn. De jongeren uit deze landen zullen op gezette tijden een dans uit hun land uitvoeren. Tijdens de ‘meet and greet’ in beide restaurants van de Polfermolen kunnen oude vriendschappen worden opgehaald.

Uit de regio treden verder op: De kinderen van Cosy Corner Valkenburg, Ritmo Voerendaal, Tuta Musica uit Voerendaal, Filippijnse dansgroep Bayanihan uit Heerlen en zangkoor Amicitia uit Vilt.

Het festival wordt besloten met een vredestocht. Een korte wandeling van de Polfermolen naar het Openluchttheater. Alle aanwezigen zouden een vredeskaarsje kunnen mee dragen en ter intentie van een betere wereld bij de grote Peace Candle kunnen achterlaten. Vertegenwoordigers uit de vele aanwezige landen spreken een korte gedachte uit.
Een gedachte over Vrede waar ook ter wereld.