Zwaarden Prinses

Na een burn-out in 1998 besloot Francien eindelijk het verhaal op te schrijven over haar vroegere relatie met de kapelaan van haar parochie. Het werden de eerste schreden op haar schrijverspad. Zij werd gecoachd door Loes Nobel, een vriendin/schrijfster uit Eindhoven, maar bovenal gesteund door de Stichting Magdala die de belangen behartigt van vrouwen die een relatie met een priester hebben of hadden. De voorzitter van de stichting schrijft:

"Zwaarden Prinses neemt je niet alleen mee in de zielsverwantschap van twee mensen die intens van elkaar houden, maar ook in het noodlot en de gevolgen van een jarenlange geheime relatie. Francien beschrijft niet alleen de gebroken kanten van haar geheime relatie, maar ook de zoektocht naar een nieuw innerlijk evenwicht."

Uitgegeven door uitgeverij Narratio in samenwerking met de stichting Magdala, 2000. 
Aantal pagina’s 112. ISBN 9052639957. De prijs was toen Fl.19,95. 

Er zijn nog een aantal exemplaren voor € 8,50 te koop via deze website. Ga naar contact en vul je naam en adres in en de titel van het boek dat je wilt ontvangen. Het wordt je dan z.s.m. samen met de rekening toegezonden. Er worden geen verzendkosten gerekend.

Reacties / recensies

Een formidabele krachttoer
een fenomenale eerlijkheid
een passionele levensdraad
een florerend dwalen,
ga maar lekker door met zondigen.
Van een anders afvallige
met alle liefde,

Lucrèce Maene, vriendin en actief binnen VZW Vestia (B).

Op dit boek is de Zeeuwse wapenspreuk van toepassing: ‘Ik worstel en kom boven’.

Ad Snepvangers, goede vriend.

Een zoektocht naar innerlijk evenwicht, met veel moed om gevoelens uit de doeken te doen.

Loes Nobel, vriendin en schrijfster.

Francien kiest ervoor om de problematiek, de pijn van een geheime priesterrelatie, te beschrijven vanuit haar eigen ervaringen in combinatie met haar persoonlijke zoektocht naar spiritualiteit. De manier waarop zij dat doet en toch bij God uitkomt vind ik heel spannend.

Dullyna van de Herik-van der Weit, uitgeefster Uitgeverij Narratio.

Ik ben ervan overtuigd dat veel ‘Magdala-vrouwen’ met een geheime relatie, maar ook die met een open relatie, veel steun en herkenning zullen vinden in wat Francien naar buiten heeft durven brengen.

Carla Ubbink, voorzitter stichting Magdala (2000)

Achtergrondinformatie

Een burn-out in 1998 deed de oude pijn oplaaien van mijn vroegere geheime relatie met een priester. Eindelijk ging ik doen wat ik al heel lang wilde: erover schrijven.
Met hulp van mijn dagboeken, brieven, herinneringen én mijn eerste computer groeide er langzaam een boek. Het werd een proces van twee jaar, waarbij ik veel steun kreeg van Loes Nobel, schrijfster en vriendin. Een roman schrijf je immers niet zomaar.
Het bestuur van de Stichting Magdala, stichting ter ondersteuning voor vrouwen met een geheime priesterrelatie, moedigde mij aan om het boek uit te geven. Uitgeverij Narratio was bereid de productie in handen te nemen. En zo kon in 2000 tijdens de Acht Mei Manifestatie in Utrecht het boek gepresenteerd worden.
Inmiddels had het TV-programma Kruispunt gevraagd of ze er een uitzending aan mochten besteden. Een paar weken later stonden de cameraman en de geluidsman samen met Hella van der Wijst bij mij voor de deur en werd er een groot deel van de dag gefilmd en gepraat in de bossen nabij Valkenswaard.
Eindelijk had deze bijzondere, maar vooral pijnlijke ervaring een duidelijke plaats in mijn leven gekregen!