Boeken

Twee levens
Naar aanleiding van het boek Job uit de Bijbel een synchroon verhaal uit deze tijd over Ben, die na veel voorspoed alles verliest en door iedereen verlaten wordt, behalve door God.

Heilige liefde
Francien heeft het aangedurfd om een boek dat 400 jaar geleden geschreven is nieuw leven in te blazen. Franciscus van Sales is haar patroonheilige en zij is op zoek gegaan naar zijn roots. Het is een boek over mijn wil en Uw wil, over overgave, over ‘zijn’. Een boek waarin het ‘heilige’ weer terugkeert in het dagelijks leven. 

Dag lief zusje
In korte dagboekfragmenten beschrijft Francien de laatste vier jaar van het leven van haar zus die op 58-jarige leeftijd de ziekte van Alzheimer kreeg en uiteindelijk op haar 63e voor euthanasie koos.

Waanzinnige wijsheid
In Waanzinnige wijsheid schetst Francien haar persoonlijke zoektocht naar eenheid aan de hand van het Evangelie der Waarheid. Het is een openhartig boek dat voor velen een feest van (h)erkenning kan zijn.

Heilige aandacht
Heilige aandacht is een prachtige hertaling van een oud boek dat helpt om hier en nu aanwezig te zijn, met alles wat er is, zonder oordeel. Het is een meditatief boek en bevat 10 mooie meditatiekaarten en een link naar meditatiefilmpjes.

Ik groet het licht
Ik groet het licht is een vrije hertaling van alle 150 psalmen uit de Bijbel, waarin Francien de vijandige taal omgebogen heeft naar liefde. Het boek is geïllustreerd met zwart-wit foto’s en persoonlijke noten.

Spandoek
Spandoek bevat 23 getuigenissen van uitgetreden priesters. Francien zat in de redactie van dit boek en heeft een uitgebreide reflectie hierin geschreven.

Zwaarden Prinses
Zwaarden Prinses is een roman. Het beschrijft de vroegere geheime relatie van Francien met een priester en de gevolgen die dit in haar verdere leven had.