Boeken

Het geheim van de verlossing - De Jezus Upanishads
Het geheim van de verlossing bevat fragmenten van teruggevonden teksten uit de beginjaren van het Christendom, die ons een ander beeld laten zien van de Jezus die ons in de loop van de geschiedenis door de kerk is voorgehouden.

Rusten in God - De Navolging van Jezus
Rusten in God is een meditatief boek met korte en beknopte bewerkingen uit het 14e eeuwse boek van Thomas a Kempis, De navolging van Christus.

Heilige liefde
Een boek over mijn wil en Uw wil, over overgave, over ‘zijn’. Een boek waarin het ‘heilige’ weer terugkeert in het dagelijks leven.

Dag lief zusje
In korte dagboekfragmenten beschrijft Francien de laatste vier jaar van het leven van haar zus die op 58-jarige leeftijd de ziekte van Alzheimer kreeg en uiteindelijk op haar 63e voor euthanasie koos.

Waanzinnige wijsheid
In Waanzinnige wijsheid schetst Francien haar persoonlijke zoektocht naar eenheid aan de hand van het Evangelie der Waarheid. Het is een openhartig boek dat voor velen een feest van (h)erkenning kan zijn.

Heilige aandacht
Heilige aandacht is een prachtige hertaling van een oud boek dat helpt om hier en nu aanwezig te zijn, met alles wat er is, zonder oordeel. Het is een meditatief boek en bevat 10 mooie meditatiekaarten en een link naar meditatiefilmpjes.

Ik groet het licht
Ik groet het licht is een vrije hertaling van alle 150 psalmen uit de Bijbel, waarin Francien de vijandige taal omgebogen heeft naar liefde. Het boek is geïllustreerd met zwart-wit foto’s en persoonlijke noten.

Spandoek
Spandoek bevat 23 getuigenissen van uitgetreden priesters. Francien zat in de redactie van dit boek en heeft een uitgebreide reflectie hierin geschreven.

Zwaarden Prinses
Zwaarden Prinses is een roman. Het beschrijft de vroegere geheime relatie van Francien met een priester en de gevolgen die dit in haar verdere leven had.