Meditaties

Van vijf psalmen uit het boek 'Ik groet het licht' heb ik een meditatiefilmpje gemaakt, waarbij de kijker via beelden, tekst en muziek meegenomen wordt de stilte in. Ze duren gemiddeld 3 minuten en zijn geschikt voor een persoonlijk stilte moment, maar ook voor een groepsmeditatie of tijdens een viering.

Klik hier om psalm 1 te bekijken
Klik hier om psalm 2 te bekijken 
Klik hier om psalm 13 te bekijken 
Klik hier om psalm 23 te bekijken 
Klik hier om psalm 25 te bekijken 

Het boek 'Heilige aandacht' bevat 10 prachtige meditatieve kaarten en tevens een link naar een aantal 10-minutenmeditaties met thema's uit het boek. Deze link is niet meer te vinden op de site van de uitgever, zoals in het boek aangegeven staat. Vandaar dat ze nu beschikbaar zijn via deze website.

Klik hier voor de basismeditatie Aandachtig leven
Klik hier voor de Avondmeditatie
Klik hier voor de basismeditatie behorende bij de 10 Meditatie oefeningen uit het boek
Klik hier voor de meditatie met als thema: Over oordelen
Klik hier voor de meditatie met als thema: Over echte vriendschap.

'Heilige liefde' is een dik (459 pag.) meditatief boek geworden, over onze wil, over stilte, over ingevingen, over eenheid, over goedheid. Kortom een boek dat uitnodigt om meditatie filmpjes van te maken als stiltemoment voor jezelf.

Klik hier voor de meditatie: 'Over het diepe gevoel van liefde'
Klik hier voor de meditatie: 'Het geluk zit in onszelf'
Klik hier voor de meditatie: 'In extase raken'
Klik hier voor de meditatie: 'Luisteren naar ingevingen'

Het boek Het geheim van de Verlossing, met uitspraken van en over Jezus uit de Nag Hammadi Geschrijften, inspireerde mij weer om nieuwe video/meditaties te maken. 

Klik hier voor de meditatie: 'Laat je vervullen door de Geest'

Voor eenieder die weinig of geen binding heeft met religie heb ik een aparte website gemaakt met korte meditatiefilmpjes van 3 en 10 minuten. De naam van deze website 'Anoichi' betekent: Leven vanuit innerlijke rust. Je kunt deze youtube filmpjes openen via je laptop, tablet of iPhone, waar je ook bent. Ga naar www.anoichi.nl en laat je verrassen.